547,5 miliona dinara za Internu kliniku KCV

VIDEO K9: Interna klinika u našem gradu dobila je od Republike skoro 547 i po miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju. Ovo je saopšteno posle današnje sednice Pokrajinske vlade koja je opredelila sredstva za još nekoliko zdravstvenih, obrazovnih i sportskih ustanova u Novom Sadu i Vojvodini.

134

Klinički centar Vojvodine dobio je od Pokrajinske vlade saglasnost za radove na rekonstrukciji i adapataciji objekta Interne klinike u Novom Sadu.

Potrebna sredstva u visini od 547,5 miliona dinara je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, preko Programa obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

Kliničkom centru su odobreni i radovi na rekonstrukciji zajedničkog objekta klinika za neurohirurgiju, za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i za anesteziju. Radovi u ukupnoj vrednosti od 213,9 miliona dinara obuhvataju unutrašnje i spoljne građevinske i stolarske radove, hidroizolaciju, termoizolaciju, betonske i limarske radove.

Pokrajinska vlada izdvojila je i 25,8 miliona dinara za finansiranje radova na tekućem održavanju objekta OŠ „Žarko Zrenjanin” u Gospođincima, dok je Osnovnoj školi „Milica Stojadinović Srpkinja” u Vrdniku usmereno četiri miliona dinara za adaptaciju krova na objektu u Jasku.

Usmereno je i 17,4 miliona dinara opštini Bačka Palanka za rekonstrukciju sportske sale u Gajdobri,a Vrbasu 13,9 miliona dinara za gasifikaciju Srednje stručne škole „4. juli”, OŠ „Svetozar Miletić” i vrtića „Poletarac”.

Sedam miliona dinara usmereno je i novosadskoj Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj” za realizaciju projekta korišćenja geotermalne energije za grejanje i hlađenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.