53 miliona za film i vizuelno stvaralaštvo

VIDEO K9: Ugovori za sufinansiranje projekata iz oblasti filmske umetnosti i ostalog audio-vizuelnog stvaralaštva u AP Vojvodini za 2021. godinu, dodljeni su juče u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

0
18

Za sufinansiranje projekata iz oblasti filmske umetnosti i ostalog audio-vizuelnog stvaralaštva u Vojvodini u 2021. godini, Pokrajinska vlada izdvojila je 45 miliona dinara.

Podržani su oni projekti koji na sveobuhvatan način prikazuju priče iz Vojvodine, naglasila je prilikom dodele ugovora pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević.

Ugovori su uručeni i korisnicima koji su dobili sredstva na konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata savremenog stvaralaštva u Vojvodini u 2021. godini u oblasti vizuelnog stvaralaštva i multimedija, u ukupnom iznosu od osam miliona dinara.

Studio Crater dobio je novac za finansiranje projekta “Drava se ne predaje”.

Cilj i zadatak Sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama je da svake godine uvećava budžetska sredstva za ovakve konkurse i da što snažnije podrži kreativne ideje i savremen pristup stvaralaštvu, zaključila je Milošević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.