53 miliona dinara za štedljivu rasvetu

VIDEO K9: Skoro 54 miliona dinara dodelila je Pokrajinska vlada danas kroz projekte uvođenje štedljive rasvete u lokalnim samoupravama i javnim ustanovama u Vojvodini.

0
437

Bespovratna sredstva za tu namenu dobile su opštine Nova Crnja, Žitište, Temerin i Bač, kao i 14 javnih ustanova, među kojima su domovi zdravlja, gerontološki centri, domovi učenika, osnovne škole, sportski centri.

Prema rečima resornog sekretara Nenada Grbića, mera energetske efikasnosti, koju Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj sprovodi svake godine, značajna je, pre svega, zbog toga što se rasterećuju budžeti lokalnih samouprava i javnih ustanova, pa sredstva za tu namenu mogu usmeriti za realizaciju drugih aktivnosti.

“Energetska efikasnost je danas u svetu u sferi velikog interesa i svaki dinar koji se uloži za tu namenu, trebalo bi da bude vraćen”, kazao je sekretar Grbić.

On je dodao da će sa realizacijom danas uručenih ugovora na godišnjem nivou biti ostvarena ušteda od 1,1 miliona kilovat-časova godišnje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.