51 pacijent u Kovid bolnici Novi Sad

VIDEO K9: Iako se, zbog blaže kliničke slike zaraženih, sve manje govori o kovid epidemiji, virus je i dalje prisutan u populaciji, a svakodnevno se beleži određen broj novoinficiranih.

0
42

U Kovid bolnici Novi Sad juče se na lečenju nalazio 51 pacijent zaražen korona virusom, nešto manje u odnosu prethodni dan, a manje je i životno ugroženih bolesnika koji dišu uz pomoć respiratora, njih petoro.

U Srbiji je, u ponedeljak, od nešto više od 9.100 testiranih, kovid 19 potvrđen u 1.39 slučajeva, dok ih je petoro preminolo od komplikacija izazvanih zarazom. U Vojvodini pokrajinski Institut za javno zdravlje epidemiološku situaciju i dalje ocenjuje kao nepovoljnu. 

U nedelju je na teritoriji naše pojkrajine registrovano 12 novih slučajeva, svi u Južnobačkom okrugu i u ovom trenutku je u Vojvodini više od 1.680 registrovanih aktivnih slučajeva, od kojih najviše u Novom Sadu, 235.

Preporuka Instituta je da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.