50 hiljada evra od Slovačke

VIDEO K9: Ambasador Slovačke Fedor Rosoha i gradnočalenik Novog Sada Miloš Vučević danas su potpisali ugovor o donaciji vrednoj 50 hiljada evra, koju je država Slovačka donirala gradu Novom Sadu kao pomoć borbi protiv korona virusa.

16

Slovačka agencija za međunarodni razvoj donirala je Gradu Novom Sadu 50 hiljada evra namenjenih zdravstvenim ustnovama za borbu protiv korona virusa.

Ugovor o donaciji danas su u Gradskoj kući potpisali ambasador Slovačke Fedor Rosoha i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je rekao da će ova donacija biti usmerana ka ustanovama primarne zdravstevne zaštite, odnosno uz pomoć ovog novca kupiće se oprema Zavodu za hitnu medicinsku pomoć ili Domu zdravlja u Novom Sadu.

Ambasador Slovačke izjavio je da veruje da će ova donacija da se iskoristi na najbolji mogući način kako bi se virus što bolje stavio pod kontrolu, a da su i Srbija i Slovačka u prethodnom periodu pokazale spremnost i odgovornost da sačuvaju zdravlje što većem broju svojih građana i tako izbegnu scenario koji je zadesio Italiju i Španiju.

Ambasador Slovačke je dodao da je ovo i prvi korak buduće uspešne saradnje i partnerstva sa Novim Sadom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.