5. Nacionalna konferencija o bezbednosti dece kao putnika u četvrtak na Ribarcu

Nacionalna konferencija posvećena bezbednosti dece kao putnika u saobraćaju biće održana u četvrtak, 23. novembra, na Ribarcu u Novom Sadu.

0
43

Ovo je peta po redu nacionalna konferencija, koju organizuje In koncept Marijana Jovanović u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Gradskom upravom za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada.

Namenjena je instucijama i organizacijama koje se bave ovim problemom, tako da će se među učesnicima naći i predstavnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, Ministarstva saobraćaja, Instituta za javno zdravlje Srbije i Vojvodine, Saobraćajnog fakulta u Beogradu, FTN-a, lokalnih samouprava, udruženja roditelja i prodavaca auto-sedišta, kako bi se sinhronizovanim akcijama i upoređivanjem iskustva
došlo do veće bezbednosti dece u saobraćaju.

Prema najavama, od početka sledeće godine u EU će prestati da se proizvode auto-sedišta po regulativi R44/04. Jedan od glavnih ciljeva konferencije će biti upoznavanje sa razlikama između nove i stare regulative, prezentacija i praktična demonstracija auto-sedišta po novoj regulativi R129 i diskusija o efektima koje će ove izmene imati na tržište u Srbiji.

Na konferenciji će, osim domaćih stručnjaka, učestvovati i stručnjaci iz Republike Srpske i Republike Slovenije.

Nagrada konferencije „Najsigurniji zagrljaj 2023“ biće uručena Domu zdravlja Novi Sad i dr Dariji Kisić, a zahvalnicu Odeljenju saobraćajne policije Policijske uprave u Jagodini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.