5 gradova – 5 pozorišta

VIDEO K9: U foajeu Narodnog pozorišta Toša Jovanović u Zrenjaninu otvorena je izložba pod nazivom ,,5 gradova – 5 pozorišta’’. Izložba je realizovana u saradnji pozorišta iz Zrenjanina i Mađarske.

231

Izložba pod nazivom ,,5 gradova – 5 pozorišta’’ deo je projekta koji se realizuje u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, u partnerstvu sa Pozorištem lutaka iz Segedina.

Uprkos postojećoj kulturnoj saradnji u prekograničnom regionu, postoji evidentan manjak znanja i informacija o kulturnom nasleđu i kulturnim programima (vezanim za lutkarstvo dečijih pozorišta) u regionu posebno među decom i mladima. Direktor NP ,,Toša Jovanović’’ Ivan Francuski objasnio je cilj izložbe a rekao je i nešto više o saradnji pozorišta iz Zrenjanina i Mađarske.

Projekat je počeo sa realizacijom ove godine i zvanično će se završiti 30. juna naredne godine. Sprovode ga u partnerstvu Otvoreni univerzitet Subotica i Pozorište lutaka iz Segedina. Na čemu se temelji pomenuti projekat rekao je Vladimir Perović, projekt menadžer projekta Teatar.

Cilj web platforme biće da na inovativan i interaktivan način prezentuje kulturno nasleđe prekograničnog regiona u oblasti lutkarstva i pozorišne umetnosti za decu i da obezbeđuje kontinuirano informisanje o aktuelnostima i dešavanjima u oblasti pozorišne umetnosti za decu. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.