5 gradova – 5 pozorišta

VIDEO K9: U foajeu Narodnog pozorišta Toša Jovanović u Zrenjaninu otvorena je izložba pod nazivom ,,5 gradova – 5 pozorišta’’. Izložba je realizovana u saradnji pozorišta iz Zrenjanina i Mađarske.

242

Izložba pod nazivom ,,5 gradova – 5 pozorišta’’ deo je projekta koji se realizuje u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, u partnerstvu sa Pozorištem lutaka iz Segedina.

Uprkos postojećoj kulturnoj saradnji u prekograničnom regionu, postoji evidentan manjak znanja i informacija o kulturnom nasleđu i kulturnim programima (vezanim za lutkarstvo dečijih pozorišta) u regionu posebno među decom i mladima. Direktor NP ,,Toša Jovanović’’ Ivan Francuski objasnio je cilj izložbe a rekao je i nešto više o saradnji pozorišta iz Zrenjanina i Mađarske.

Projekat je počeo sa realizacijom ove godine i zvanično će se završiti 30. juna naredne godine. Sprovode ga u partnerstvu Otvoreni univerzitet Subotica i Pozorište lutaka iz Segedina. Na čemu se temelji pomenuti projekat rekao je Vladimir Perović, projekt menadžer projekta Teatar.

Cilj web platforme biće da na inovativan i interaktivan način prezentuje kulturno nasleđe prekograničnog regiona u oblasti lutkarstva i pozorišne umetnosti za decu i da obezbeđuje kontinuirano informisanje o aktuelnostima i dešavanjima u oblasti pozorišne umetnosti za decu. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.