5. “Glas anđela – Tijana Jurić” 19. oktobra u Bajmoku

VIDEO K9: U Bajmoku će 19. oktobra biti održan peti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ i takmičenje dece i mladih u izvođenju tradicionalnih, etno pesama.

275

Bajmok će i ove godine, 19. oktobra, biti domaćin 5. Festivala “Glas anđela – Tijana Jurić”, kao i takmičenja dece i mladih u izvođenju tradicionalnih etno pesama.

Deca iz cele Srbije uzrasta 7 do 16 godina koja se bave izvođenjem tradicionalnih etno pesama prošla su u subotu u Beogradu audiciju za učešće na na festivalu, a još jedna će biti održana u sredu 25. septembra u Leskovcu, u Centru za stručno usavršavanje od 10 časova. Stručni žiri odabraće 10 najboljih učesnika koji će se takmičiti za “Glas anđela”.

Sloganom „Kulturom protiv nasilja“ Festival će i ovog puta, prema rečima organizatora, poslati snažnu poruku suprotstavljanja nasilju nad decom i istovremeno promovisati tradiciju etno pevanja.

Namera Fondacije Tijana Jurić je da na ovaj način svake godine sve veći broj dece motiviše da se aktivno uključe u kulturno-umetnička i pevačka društva koja neguju talente i tradicionalne vrednosti.

Fondacija Tijana Jurić je neprofitna organizacija osnovana 2015. godine, sa osnovnim zadatkom da svojim delovanjem poboljša bezbednost dece u Srbiji i u tom pravcu sprovodi niz preventivnih aktivnosti sa ciljem sprečavanja nasilja nad decom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.