5. “Glas anđela – Tijana Jurić” 19. oktobra u Bajmoku

VIDEO K9: U Bajmoku će 19. oktobra biti održan peti Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“ i takmičenje dece i mladih u izvođenju tradicionalnih, etno pesama.

144

Bajmok će i ove godine, 19. oktobra, biti domaćin 5. Festivala “Glas anđela – Tijana Jurić”, kao i takmičenja dece i mladih u izvođenju tradicionalnih etno pesama.

Deca iz cele Srbije uzrasta 7 do 16 godina koja se bave izvođenjem tradicionalnih etno pesama prošla su u subotu u Beogradu audiciju za učešće na na festivalu, a još jedna će biti održana u sredu 25. septembra u Leskovcu, u Centru za stručno usavršavanje od 10 časova. Stručni žiri odabraće 10 najboljih učesnika koji će se takmičiti za “Glas anđela”.

Sloganom „Kulturom protiv nasilja“ Festival će i ovog puta, prema rečima organizatora, poslati snažnu poruku suprotstavljanja nasilju nad decom i istovremeno promovisati tradiciju etno pevanja.

Namera Fondacije Tijana Jurić je da na ovaj način svake godine sve veći broj dece motiviše da se aktivno uključe u kulturno-umetnička i pevačka društva koja neguju talente i tradicionalne vrednosti.

Fondacija Tijana Jurić je neprofitna organizacija osnovana 2015. godine, sa osnovnim zadatkom da svojim delovanjem poboljša bezbednost dece u Srbiji i u tom pravcu sprovodi niz preventivnih aktivnosti sa ciljem sprečavanja nasilja nad decom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.