490 miliona dinara za glasila manjina

VIDEO K9: Za sufinansiranje glasila na jezicima manjina pokrajina je ove godine izdvojila 490 miliona dinara. Ugovori su korisnicima danas dodeljeni u zgradi Pokrajinske vlade.

0
24

Ugovore za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina čiji su osnivači nacionalni saveti, uručila je korisnicima sredstava pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koja je tom prilikom naglasila da su u aktuelnom sazivu Pokrajinske vlade sredstva za ovu namenu uvećana dvostruko, sa 264 na ukupno 490 miliona dinara ove godine.

“Vojvodina kao multietnička i multikulturalna sredina jeste naše zajedničko kulturno nasleđe, koje mora da se čuva, neguje i razvija, a samim tim i informisanje na jezicima nacionalnih zajednica – nacionalnih manjina kao deo toga”, rekla je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za javno informisanje

Opstanak glasila manjina bi, prema rečima korisnika, bio ugrožen bez podrške Pokrajinske vlade, gde je partnerski odnos države veoma bitan u očuvanju nacionalnog identiteta na ovim prostorima.

Danas su, kao i prethodnih godina, uručeni ugovori za 22 lista iz devet izdavačkih kuća.

Sredstva su dodeljena za i sufinansiranje manjinskih glasila Mađar so, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ i Bunjevački informativni centar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.