48. rođendan Prirodno-matematičkog fakulteta

VIDEO K9: Svečanom akademijom i dodelom nagrada zaslužnima danas je u zgradi Rektorata novosadskog Univerziteta obeleženo 48 godina postojanja i rada Prirodno - matematičkog fakulteta.

0
916

Na proslavi povodom obeležavanja 48. rođendana Prirodno – matematičkog fakulteta u Novom Sadu dekan fakulteta je istakla značajne rezultate koje godinama unazad postižu profesori, asistenti i studenti ovog fakulteta ne samo na državnom, već i na međunarodnom nivou, a kao dokaz uspešnosti izdvaja nagrade koje su ostvarili mladi studenti, istraživači i profesori.

“Za 48 godina čovek je sredovečan, a ja bih rekla za naš fakultet da je natprosečan. Zato što PMF ima profesore koji su kada su u pitanju naučne kompetencije najbolje rangirani na Univerzitetu u Novom Sadu, zato što je naš fakultet jedan od najbolje opremljenih fakulteta na Univerzitetu i zato što smo izgradili mrežu čvrstih partnerstava sa univerzitetima i instuitucijama u zemlji, regionu i u svetu”, rekla je Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF-a.

Među nagrađenim profesorima, asistentima i studenatima, ove godine je i doc. dr Tin Lukić, koji je šest godina zaposlen na departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, a nagrađen je za najboljeg mladog naučnika PMF-a.

“Zaista je velika čast što je baš našem departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo pripalo ovo svojevrsno priznanje, da pokažemo da je geografija i te kako multudisciplinarna nauka i da zauzima značajno mesto u tokovima savremenih naučnih dostignuća”, naveo je Lukić.

U prethodnoj godini na Prirodno – matematičkom fakultetu akredotovani su novi programi i prvi put su upisani studenti na doktorsku školu matematike i na master studije Primenjena matematika – nauka o podacima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.