48. Pesnička štafeta u Zrenjaninu

VIDEO K9: U Zrenjaninu je krajem prošle nedelje održana završna svečanost 48. po redu „Pesničke štafete“. Nagrađeni su najbolji mladi pesnici, s kojima su se tokom manifestacije družili zrenjaninski bibliotekari i gostujući pisac Uglješa Šajtinac.

0
41

“Pesnička štafeta”, tradicionalna manifestacija Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”, uspešno je realizovana po 48. put.

Književnik Uglješa Šajtinac je zajedno sa bibliotekarima obišao 60 škola na teritoriji Srednjeg Banata te opština Titel i Kikinda.

Školarci i mladi pesnici dočekivali su ih raznovrsnim programima i predstavljali svoje pesme. Najbolji radovi nagrađeni su na završnoj svečanosti koja je održana na platou ispred Narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Prva “Pesnička štafeta” održana je 1975. godine, a tokom svih ovih godina najznačajniji stvaraoci književnosti za decu i mlade bili su gostujući pesnici manifestacije: Desanka Maksimović, Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić, Vesna Aleksić, Mošo Odalović, Raša Popov, Duško Trifunović, Dragan Lukić, Pero Zubac, Igor Кolarov, Dejan Aleksić, Uroš Petrović, Branko Stevanović, Jasminka Petrović…

Gostujući pesnik ove godine, Uglješ Šajtinac, nekadašnji je učesnik Pesničke štafete.

Bogatoj zbirci knjiga za decu koje biblioteka „Žarko Zrenjanin“objavljuje povodom manifestacije u ediciji “Književnost za decu i omladinu”, ove godine pridružila se kao 44. po redu i knjiga “Sve same drame” Uglješe Šajtinca koju je ilustrovao Dejan Uzelac.

Prilog preuzet od KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.