47,5 miliona dinara za zapošljavanje u APV

VIDEO K9: Danas su u zgradi Banovine pokrajinski sekretar za privredu i turizam i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje potpisali ugovor o saradnji povodom raspisivanja novih javnih konkursa u oblasti zapošljavanja.

0
52

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je u novom ciklusu javnih konkursa opredelio ukupno 47,5 miliona dinara za samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica, kao i za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji Pokrajine.

Javni poziv za samozapošljavanje raspisan na je ukupan iznos od 15 miliona dinara, pri čemu će 50 nezaposlenih lica moći da ostvare pravo na subvenciju od po 300.000 dinara, rekao je pokrajinski sekretar.

Pored toga, na 15 miliona dinara je raspisan i Javni poziv za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica u 2022. godini, kojim se poslodavcima sa teritorije Vojvodine omogućava zapošljavanje ukupno 60 nezaposlenih lica uz subvenciju od 250.000 dinara po zaposlenom.

Povodom raspisivanja novih javnih konkursa u oblasti zapošljavanja potpisan je ugovor o saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje sa ciljem realizacije mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja u AP Vojvodini za 2022. godinu.

Javni konkursi za samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica i za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji Pokrajine raspisani su na današnji dan i imaju različit rok trajanja, što je, kako je rečeno, navedeno u objavljenoj dokumentaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.