47 godina Novosadskog pozorišta

VIDEO K9: Naredne srede, 27. januara, biće obeleženo četrdeset i sedam godina od kako je održana prva premijera i svečano otvoreno Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház.

12

Novosadsko pozorište osnovano je sa idejom da predstavlja savremeni teatar kamernog tipa, u kome će biti izvođene aktuelne, dinamične i estetski oblikovane predstave, a gotovo pola veka kasnije, odrednica savremeno i dalje prirodno nadolazi uz ime Novosadskog pozorišta, poručuju iz ovog teatra.

Ove godine rođendan će biti proslavljen uz muzički sadržaj pod nazivom “Crn i jak”. Reč je o scenski uobličenim interpretacijama kompozicija koje su David Klem i Ervin Ereš pisali za potrebe ovog pozorišta.

Publika će imati priliku da čuje numere iz predstava Crni, Tom Sojer, Edvard Drugi, zatim Til Ojlenšpigel, Čarobnjak iz Oza i druge, uz učešće glumačkom ansambla u izvođenju vokalnih i instrumentalnih deonica.

Pored glumaca Novosadskog pozorišta, na sceni će se naći i njihove kolege iz drugih pozorišta, ali i studenti sa Akademije umetnosti.

Početak programa obeležavanja 47. godišnjice Novosadskog pozorišta u sredu, 27. januara, predviđen je za 19 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.