46 godina KUD-a Pionir

VIDEO K9: Kulturno umetničko društvo “Pionir” iz Zrenjanina prošle godine obeležilo je 45 godina od osnivanja i delovanja na zrenjaninskoj muzičkoj sceni.

0
11

KUD Pionir osnovan je 1976. godine i od početka ima isti cilj, a to je negovanje igre, pesme i muzike kroz folklor svih naroda koji žive kod nas.

Reč je o najdugotrajnijem KUD-u u našem gradu koji opstaje zahvaljujući mnogobrojnim članovima kao i predsedniku Radovanu Moldovanu koji je jedan od osnivača i koji sebe nesebično daje kako bi Pionir bio jedan od boljih u svetu. Moldovan je govorio i o trenutnim aktivnostima Pionira.

KUD Pionir obeležio je prošle godine veliki jubilej, 45 godina postojanja, simbolično, tako što su zasadili 45 sadnica u MZ Dositej Obradović, zatim izložbom u Kulturnom centru kao i koncertom sa gostima.

U poslednjih 46 godina koliko u kontinuitetu radi ovo društvo ime PIONIR postalo je sinonim za pesmu, igru, druženje, putovanja, promociju našeg grada kako u zemlji tako i širom sveta, bez obzira da li je reč o najmlađim članovima koji tek počinju da otkrivaju lepotu narodne igre i pesme, o  izvođačkom ansamblu, orkestru i solistima ili o veteranskom ansamblu koji su sada već veći deo svog života aktivni u očuvanju i prezentovanju narodne tradicije i kulture. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.