455 novozaposlenih u RGZ

VIDEO K9: Uspešno je završen izbor 455 novih zaposlenih, započet raspisivanjem javnog konkursa u aprilu prošle godine, saopšteno je iz Republičkog geodetskog zavoda. Na ovaj konkurs RGZ, inače, pristiglo je oko od 26.000 prijava.

158

Na konkurs za zapošljavanje koji je sproveo Republički geodetski zavod stiglo je preko 26.000 prijava i to je najveći konkurs koji je do sada sprovela jedna držvna institucija.

Konkurs za 455 radnih mesta bio je oglašen u aprilu 2018. godine, a broj prijava na konkursu bio je neočekivano veliki. Na jedno mesto u proseku je konkurisalo 57 zainteresovanih.

Ovo je bila prilika za mnoge mlade stručnjake iz oblasti geodezije, prava i informatike da budu nosioci promena i stvaranja savremenog katastra po evropskim i svetskim standardima.

Ako se uzme u obzir prosek godina zaposlenih u RGZ-u koji je preko 50 godina, vidi se značaj novog zapošljavanja mladih ljudi, koji sa sobom donose talas nove energije u instituciju koja uvodi brojne inovacije i tehnološka rešenja, kako bi olakšala rešavanja predmeta u katastru.

Podsetimo, RGZ je i dalje u žiži javnosti zbog dva štrajka u koji su zaposleni u službi katastra stupali jer su im, kako kažu umanjena primanja od 2014. godine, ali i zbog nedostatka novih kadrova i prevelikog opterećenja zaposlenih.

Štrajk je i dalje na snazi, a prema rečima sugrađana, zbog ovog nesporazuma zaposlenih i države, njihovi predmeti trpe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.