45. rođendan Novosadskog pozorišta

VIDEO K9: Novosadsko pozorište ovih dana obeležiće 45. godina rada, za koji nam prirepmaju raznovrsan program za sve ljubitelje pozorišta.

300

Za Novosadsko pozorište nastupajuća godina predstavlja, kako kažu, mali jubilej zbog proslave 45. godina rada na daskama koje život znače.

Pripremljen je raznovrsan program koji počinje u subotu, 19. januara, izložbom “Skriveni grad” i, sada već tradicionalnim, Dramskim takmičenjem mađarskih vojvođanskih pisaca, događajem koji na specifičan način osvetljava fenomen pozorišta, istakao je umetnički direktor ovog pozorišta Robert Lenard.

“Dolazi pozorište “Deže Kostolanji” iz Subotice sa najnovijim ostavrenjem Andreša Urbana “U ime gospoda”, 23. januara dolazi pozorište iz Sente predstavom “Liliom”, sledeći dan je “Dama iz Maksima” to je jedna divna komedija u izradi Subotičkog narodnog pozorišta to je muzička predstava, sledeći dan nam stiže jedan nezavisni projekat koji se zove “Ljudski dodir””, naveo je Lenard.

Program će upotpuniti Reflektor teatar sa komadom “Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi”, prošlogodišnje dobitnice Sterijine nagrade Minje Bogovac, koja će se naći premijerno pred novosadskom publikom 26. januara.

“U nedelju nam stiže Salaško pozorište, to je jedna posebna stvar zato što Salaško pozorište funkcioniše kao “mali brat” Novosadskom pozorištu, samo je pet godina mlađe. Oni su sa ovom predstavom letos proslavili četrdesetu svoju godišnjicu, pa smo mislili da je najbolje zajedno da proslavimo rođendane. To je predstava po tekstu Marina Držića, jedan od najbitnijih dramskih tekstova iz rane jugoslovenske književnosti “Dundo Maroje”, rekao je Lenard.

Na programu proslave, 27. januara je i nastup “Bakšiš benda”. Lenard je odgovorio i na pitanje šta iz ovog programa naši sugrađani nikako ne bi terbalo da propuste.

“Naravno sve, ali ja mislim da neće uplatiti na lošeg konja ako dolaze na Andraša Urbana ili na “Smrt fašizmu”, to govorim zato što je Dama iz Maksima odavno rasprodata”, kazao je Lenard.

U Novosadskom pozorištu sa nestrpljenjem iščekuju rođendansku proslavu na kojoj će, po svemu sudeći, našim sugrađanima predstaviti sjajan program koji za njih predstavlja samo uvertiru za nastupajuću sezonu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.