45 miliona dinara za nekretnine u vlasništvu žena

VIDEO K9: Za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena, pokrajina u ovoj godini izdvaja 45 miliona dinara.

0
13

Odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena, za šta je u 2023. godini opredeljeno 45 miliona dinara, donela je danas Pokrajinska vlada.

Cilj ove mere podrške jeste, kako je saopšteno nakon sednice, unapređivanje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje, jer statistika pokazuje da su žene na teritoriji Vojvodine vlasnice nekretnina u manje od 14 odsto i suvlasnice u 12 odsto slučajeva.

Ovom odlukom utvrđeni su uslovi i način dodele bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja porodicama u Vojvodini, sa ciljem povećanja broja žena vlasnica nekretnina.

Pravo na ta sredstva imaju porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke) sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.

Konkurs za dodelu ovih bespovratnih sredstva raspisaće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.