45 godina Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine

VIDEO K9: Svečanom akademijom Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici danas je obeležio 45 godina postojanja

0
25

U Kliniku za kardiohirurgiju u Sremskoj Kamenici naredne godine biće uloženo 3 miliona evra, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, na svečanoj akademiji povodom obeležavanja jubileja, 45 godina rada Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Reč je o zdravstvenoj ustanovi koja mora da se razvija i u narednim godinama, uz timski rad, nove procedure i još značajniju podršku, jer će to, kako je naveo, značiti spas za mnoge ljude.  

Na ovom Institutu se godišnje obavi na desetine hiljada ambulantnih pregleda, hospitalizuje se do sedam i po hiljada pacijenata, uradi 5.000 koronografija, 600 elektrofizioloških procedura i 1.200 kardiovaskularnih operacija.

Mirović je podsetio da, u odnosu na pre šest godina, Institut, danas ima četiri angio sale, kao i da je u međuvremenu njima opremljeno i više bolnica u Vojvodini te najavio  za narednu godinu investiranje oko tri miliona evra u prostor koji koristi Klinika za kardiohirurgiju, površine oko 2.500 kvadratnih metara.

Mirović je podsetio na to da je u toku gradnja objekta Kamenice 3, koja će, kako je najavio, biti završena u ugovorenom roku, te da je pokrenuta i procedura za rekonstrukciju objekta Kamenice 1, istakavši da se ugovor za ovaj projekat očekuje u decembru. U narednih devedeset dana očekuje se i projekat za parking garažu u okviru kompleksa Instituta.

Prema rečima direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Aleksandra Redžeka, više od polovine bolesnika koje ova zdravstvena ustanova hospitalizuje u toku godine su hitni slučajevi, što pokazuje koliki je njen značaj i potvrđuje da Institut danas predstavlja urgentni centar za zbrinjavanje kardioloških bolesnika.

Tokom proteklih 45 godina na Institutu je pregledano pacijenata koliko grad Beograd ima stanovnika, rekao je Redžek koji je podsetio i na to da je ,zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade, pre tri godine sveobuhvatno rekonstruisana Klinika za kardiologiju. Ovom prilikom, Igoru Miroviću uručena je zahvalnica za izuzetan doprinos radu i razvoju Instituta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.