42 miliona za zapošljavanje u Vojvodini

VIDEO K9: Mere aktivne politike zapošljavanje, prema danas usvojenom akcionom planu, pokrajina ove godine finansira sa 42 miliona dinara.

0
10

Otvaranje novih radnih mesta, ulaganje u ljudske resurse i podsticanje socijalne inkluzije na tržištu rada su prioriteti politike zapošljavanja Akcionog plana zapošljavanja u Vojvodini za 2021. godinu koji je danas usvojila Pokrajinska vlada.

Za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja obezbeđena su 42 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.

Pokrajinski akcioni plan zapošljavanja osnovni je instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja na teritoriji AP Vojvodine i njime su definisani ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđene mere koje će biti realizovane, čime bi se omogućilo održivo povećanje zaposlenosti na teritoriji pokrajine.

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade donet je i zaključak o pokretanju postupka prenosa prava javne svojine Republike Srbije na AP Vojvodinu nad objektom TV toranj „Iriški venac“ u Sremskoj Kamenici.

U zaključku je navedeno da je TV toranj „Iriški venac” pretrpeo oštećenja tokom bombardovanja 1999. godine, te da je neophodna sanacija, jer je njegov značaj višestruk, kako u arhitektonskom smislu, tako i zbog razvoja turističke ponude Fruške gore i tog dela Srema.

Za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju TV predajnika „Iriški venac” i izgradnju pratećih sadržaja u neposrednoj blizini tog objekta, predviđena su sredstva u iznosu od 11 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.