40 godina Instituta za kardiovaskularne bolesti u Kamenici

Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, na svečanoj akademiji koja je održana danas u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, obeležio je 40 godina rada.

1
1676

Nastao iz potrebe da se na prostorima Vojvodine efikasno leče kardiovaskularne bolesti, kao najteži i najčešći zdravstveni problemi na ovim prostorima, za četiri decenija rada, pružajući svoje usluge ne samo pacijentima iz Vojvodine, Institut se svrstao u red vodećih svetskih institucija u oblasti lečenja bolesti srca i vaskularnog sistema.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković je naveo da je u četrdesetogodišnjoj istoriji Instituta u Sremskoj Kamenici 170 hiljada hospitalno lečenih pacijenata, 35 hiljada operacija na otvorenom srcu, 110 hiljada invazivnih kardioloških procedura, 1,4 miliona lečenih pacijenata i da te velike brojke govore o ogromnom respektu prema 1700 zdravstvenih radnika koji su tokom 40 godina lečili „žilu kucavicu ljudskog organizma“.

„Pokrajinska vlada je uložila oko tri milijarde dinara u vojvođansko zdravstvo, za kupovinu najnovije opreme, infrastrukturno opremanje zdravstvenih objekata, angažovanje mladih lekara, maksimalno se radilo na pomoći u usavršavanju kadrova, naučno-istraživačkim i publicističkim aktivnostima“, rekao je doc. dr Gojković.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, kome je uručena plaketa za doprinos Pokrajinske vlade u obezbeđivanju višeg standarda u pružanju zdravstvene usluge lečenja kardiovaskularnih bolesti na teritoriji AP Vojvodine.

Radi se o projektu Pokrajinske vlade, kojim su tri Opšte bolnice: u Subotici, Somboru i Zrenjaninu, opremljene novim angio-salama, čime su stvoreni uslovi da pacijenti sa akutnim infarktom miokarda dobijaju pravovremenu pomoć koja spasava život i u ovim bolnicama.

Tim povodom, na današnjoj svečanosti predstavljeni su ekspertski timovi lekara i medicinskih radnika koji su se na Institutu u Sremskoj Kamenici obučavali za rad u novim angio-salama u Opštim bolnicama u Somboru, Subotici i Zrenjaninu.

Direktor instituta za KVBV prof. dr Aleksandar Redžek je istakao da kvalitet rada i rezultati Instituta mogu da se uporede sa najboljim centrima i klinikama iz sveta, jer je ova ustanova postupno, ali sigurno gradila svoju reputaciju stalnim praćenjem i implementacijom najsavremenijih dijagnostičkih i terapijskih procedura u lečenju kardiovaskularnih bolesti.

 

1 KOMENTAR

  1. Za tri godine nova garnitura nije uradila ama bas nista. Neko je uzeo lovu u nabavci opreme, otislo je 100 lekara, sestara i tehnicara iz firme, kvalitet rada je pao na 10% od pre par godina. Neka kaze direktor Redzek koliko ljudi mu je umrlo na stolu za godinu dana i zasto je svog sina delikventa morao da prebaci u drugu skolu zbog vrsnjackog nasilja jer je svojim izmetom punio usta slabijem drugu iz razreda.
    Ova ekipa ima porazavajici medicinski rezultat, zato su 40 godina proslavili sa tri recenice, samo da se o tome sto manje prica. Uskoro ce se cuti i o tome.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.