4 rada iz Srbije u finalu “Medis awards”

VIDEO K9: U finalu prestižnog konkursa za vrhunska istraživačka dostignuća iz oblasti medicine i farmacije, ove godine su, među 19 finalista, svoje mesto našla i 4 istraživača iz Srbije.

0
6

Prestižni konkurs “International Medis Awards for Medical Research 2021” koji se bavi vrhunskim istraživačkim dostignućima iz oblasti medicine i farmacije, ove godine okupio je 229 istraživača iz osam evropskih država.

U finale je ušlo 19 najboljih radova, među kojima čak 4 iz Srbije.

Njihovi autori su Marija Vukoja u oblasti intenzivne medicine i anesteziologije, Aleksandra Tomić Pešić u oblasti neurologije, Gorica Ristić reumatologije i Marin Jukić u oblasti farmacije.

U okviru finala ovog konkursa, finalisti su pokazali zapažen naučni nivo u svojim radovima.

Prema oceni prof. dr Dragoslava Sokića, direktora Klinike za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, koji je i član konkursne komisije u oblasti neurologije, primetna je inovativnost i korišćenje naprednih tehnologija u tokom istraživanja, a pre svega naučni i klinički značaj dobijenih zaključaka.

Predsednik komisije koja je odabrala finalne radove konkursa je prof.dr sc. Borut Štrukelj sa Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, a imena dobitnika priznanja biće saopštena 25. novembra u glavnom gradu Slovenije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.