4 nove naredbe Gradskog štaba

Tokom vikenda u Novom Sadu je registrovano 659 novih slučajeva zaraze korona virusom, čime je nastavljen višednevni trend po kom svakog dana ima oko 300 novoobolelih. S obzirom na sve goru epidemiološku situaciju u Novom Sadu, Gradski štab za vanredne situacije doneo je juče četiri nove mere.

0
27

Broj novoinficiranih korona virusom u Novom Sadu i juče je prešao tri stotine, a deo stanovnika se i dalje ponaša neodgovorno, kao da ne prihvata realnost teškog stanja uzrokovanog virusom Kovid 19, poručili su iz Gradskog štaba za vanredne situacije koji je usvojio novi paket znatno pooštrenih mera.

Naredbe se odnose na rad prodavnica i drugih trgovinskih delatnosti, na rad taksista, na ugostiteljske objekte, kao i na kućni red u stambenim zgradama. Prema novoj naredbi se, između ostalog, obavezuju taksi vozači i njihovi putnici da obavezno nose zaštitne maske, a putnicima je zabranjeno i da sede na prednjem sedištu. Ugostitelji su obavezni da u svim ugostiteljskim objektima uključujući i bašte i druge objekte gde se vrši prodaja robe i pružanje usluga, rasporede stolove tako da obezbede distancu od najmanje 2 metra između stolova, pri čemu za jednim stolom ne može biti više od četiri lica, izuzev ukoliko se radi o članovima iste porodice. Noćni klubovi su u obavezi da ulazak omoguće isključivo uz prodaju/podelu ulaznica numerisanih brojevima od 1 do dozvoljenog broja osoba koje istovremeno mogu biti prisutne u objektu. Naredbom je zabranjena i konzumacija hrane i pića ispred ugostiteljskih objekata koji vrše šaltersku prodaju hrane putem šaltera. Novom naredbom određeno je i vreme dnevnog i noćnog odmora u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, na teritoriji Novog Sada i to u periodu od 16 časova popodne do 5 časova ujutru narednog dana. Takođe je i u trgovinama obavezno ograničenje broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektu tako da na svaka 4 metra kvadratna može biti prisutno jedno lice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.