390 miliona rsd za 22 manjiska lista

VIDEO K9: Ugovori ukupne vrednosti od 390 miliona dinara za sufinansiranje listova na jezicima manjina juče su dodeljeni u zgradi Pokrajinske vlade.

0
48

U Pokrajinskoj vladi juče su uručeni ugovori za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina čiji su osnivači nacionalni saveti, vredni 390 miliona dinara.

Ugovore je uručila pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, koja je tom prilikom navela da je tradicionalna podrška za listove nacionalnih zajednica – nacionalnih manjina vrlo važna za očuvanje nacionalnog identiteta, jer se on kroz jezik i pismo najbolje čuva.

Uručeni su ugovori za 22 lista iz devet izdavačkih kuća – Mađar so, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar, Ridne slovo i Makedonski informativni i izdavački centar.

Zahvaljujući na podršci Pokrajine, predstavnici manjinskih listova su naglasili da su i novinski papir, energenti i sirovine veoma poskupeli, tako da je sa povećanjem budžetskih sredstava moguć njihov opstanak na tržištu i dalji rad na informisanju građana svih nacionalnih zajednica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.