350 miliona za unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini

VIDEO K9: Predstavnicima lokalnih samouprava i poljoprivrednih gazdinstava danas su uručeni ugovori po osnovu 5 pokrajinski konkursa, koji se odnose na unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta.

263

Za unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini iz pokrajinskog budžeta je po osnovu pet konkursa ove godine izdvojeno 350 miliona dinara.

Predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava u zgradi Pokrajinske vlade uručena su 254 ugovora po četiri konkursne linije usmerene ka lokalnim samoupravama i jednoj za nabavku protivgradnih mreža i zasada voća, vinove loze i hmelja, rekao je na dodeli ugovora dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Ovom prilikom istaknut je iznačaj ulaganja u održavanje i izgradnju sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje i kanalske mreže u Vojvodini u koje je za poslednje dve i po godine pokrajina uložila 694 miliona dinara, a lokalne samouprave 978 miliona.

U narednom periodu biće, kako je rečeno, obezbeđena i sredstva za opremanje poljočuvarske službe, a najavljeno je i intenziviranje aktivnosti na uklanjanju divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.