350 miliona za unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini

VIDEO K9: Predstavnicima lokalnih samouprava i poljoprivrednih gazdinstava danas su uručeni ugovori po osnovu 5 pokrajinski konkursa, koji se odnose na unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta.

0
302

Za unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini iz pokrajinskog budžeta je po osnovu pet konkursa ove godine izdvojeno 350 miliona dinara.

Predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava u zgradi Pokrajinske vlade uručena su 254 ugovora po četiri konkursne linije usmerene ka lokalnim samoupravama i jednoj za nabavku protivgradnih mreža i zasada voća, vinove loze i hmelja, rekao je na dodeli ugovora dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Ovom prilikom istaknut je iznačaj ulaganja u održavanje i izgradnju sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje i kanalske mreže u Vojvodini u koje je za poslednje dve i po godine pokrajina uložila 694 miliona dinara, a lokalne samouprave 978 miliona.

U narednom periodu biće, kako je rečeno, obezbeđena i sredstva za opremanje poljočuvarske službe, a najavljeno je i intenziviranje aktivnosti na uklanjanju divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.