350 miliona dinara za zapošljavanje i opremu

VIDEO K9: Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisao je dva konkursa za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta i za nabavku opreme u privrednim društvima. Konkursi su otvoreni do 2. aprila ove godine.

0
270

Za ove konkurse opredeljeno je ukupno 350 miliona dinara. Prednost na konkursima imaće projekti koji se realizuju u najnerazvijenijim lokalnim samoupravama u AP Vojvodini, kao i oni koji predviđaju otvaranje većeg broja radnih mesta, istaknuto je u Pokrajinski sekretarijatu za regionalni razvoj.

Novim konkursima koje je raspisao ovaj sekretarijat, najlikvidnijim preduzećima biće opredeljeno 250 miliona dinara za otvaranje od deset do 100 novih radnih mesta po jednom investicionom projektu, odnosno po pojedinačnom podnosiocu.

Preostalih 100 miliona biće usmereno za nabavku proizvodne opreme za početak, povećanje ili unapređenje proizvodnje malih i srednjih privrednih društava. Korisnici će tim novcem, u iznosima od dva do deset miliona dinara, moći da pokriju i do 50 odsto nabavke opreme.

Konkursnim uslovima za dodelu bespovratnog novca za otvaranje novih radnih mesta, predviđene su subvencije za otvaranje najmanje deset, a najviše 100 radnih mesta u roku do tri godine od dana zaključenja ugovora, koja će biti zadržana u narednih 36 meseci za mala i srednja privredna društva, odnosno 60 meseci za velika privredna društva.

Subvencije za bespovratno finansiranje kupovine opreme privrednih društava povezanih s realizacijom investicija predviđaju kupovinu isključivo nove opreme, čija nabavna vrednost ne može biti niža od četiri miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.