35 miliona dinara vatrogascima za opremu

VIDEO K9: Za vatrogasna društva u Vojvodini protekli vikend bio je u znaku dodele ugovora za kupovinu opreme u ukupnoj vrednosti od 35 miliona dinara.

0
118

Predstavnicima 88 dobrovoljnih vatrogasnih društava u Vojvodini u subotu su u zgradi Pokrajinske vlade uručeni ugovori vredni 35 miliona dinara za opremanje službi za gašenje požara na poljoprivrednom zemljištu u 25 gradova i opština.

Bespovratna sredstva za tu namenu prvi put su ove godine dodeljena na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, čiju realizaciju je omogućio novi Zakon o dobrovoljnom vatrogastvu.

„Posle gotovo tri decenije Pokrajinska vlada je obezbedila sredstva za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava. To je i plod naše dobre saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Sektorom za vanredne situacije, jer smo zajednički prepoznali potrebu da se pomogne ovim društvima“, rekao je Đorđe Milićević, potrpredsednik Pokrajinske vlade.

On je podsetio da je pokrajina ove godine obezbedila novac i za rekonstrukciju objekta Vatrogasno-spasilačke jedinice u Beočinu, a kroz IPA prekogranični program Hrvatska–Srbija, u okviru projekta „Ember“, obnovljena je i oprema za spasavanje i zaštitu u vanrednim situacijama.

“Da je naše trajno opredeljenje da se saradnja sa vatrogasnim društvima nastavi, govori i činjenica da smo u budzetu za 2020. godinu planirali sredstva za ovu namenu“, rekao je Milićević čestitajući predstavnicima vatrogasnih društava na trudu i požrtvovanju budući da rade društveno značajan i odgovoran posao”, naveo je Milićević.

Pored nabavke opreme, na konkursu su podržani i programi koji treba da doprinesu podizanju svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, podizanju nivoa znanja i veština pripadnika tih društava, te popularizaciji dobrovoljnog vatrogastva.

Prema podacima Vatrogasnog saveza Vojvodine, na teritoriji Pokrajine registrovano je više od 220 dobrovoljnih vatrogasnih društava sa oko 10.000 vatrogasaca koji su obučeni za svaki vid pružanja pomoći u vanrednim situacijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.