34. Memorijalni turnir “Stevan Nešticki”

VIDEO K9: Tradicionalni Kadetski memorijalni fudbalski turnir “Stevan Nešticki” počinje sutra i trajaće do nedelje 12. juna na terenima Fudbalskog centra “Vujadin Boškov” u Veterniku. Vojvodina se u prvom meču sastaje sa selekcijom Rumunije, a nakon toga sa ekipom Partizana.

2725

Na turniru će učestvovati šest ekipa: Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan, Vašaš iz Budimpešte, te fudbaleri Rumunije i Republike Srpske.

Timovi su podeljeni u dve grupe, pa će se u prvoj grupi takmičiti Vojvodina, Partizan i Rumunija, dok će u drugoj grupi biti Crvena zvezda, Vašaš i Republika Srpska. Prema rečima organizatora sve je spremno za početak takmičenj.

“Sve ono što se predvidelo da treba uraditi je gotovo i mislim da turnir mora proteći u najboljem redu. Od petka do nedelje svi ćemo biti tu i spovešćemo sve što je predviđeno”, kazao je dr Radivoj Radosav, predsednik Organizacionog odbora turnira.

 

“Osnovni moto ovoga turnira je da se svi gosti, koji dođu kao akteri turnira, provedu prijatno u Novom Sadu i da turnir protekne u pravoj sportskoj atmosferi. Kvalitet turnira garantuju ekipe koje učestvuju na ovom turniru”, naveo je Branislav Novaković, direktor Omladinske škole “Ilija Pantelić”.

Novaković je dodao i da je u poslednjih desetak godina turnir imao internacionalni karakter, te da će zahvaljujući ekipama Vašaša i selekciji Rumunije to biti praksa i ove godine. Prema njegovim rečima, selekcija ’99. godište je jedna od najkvalitetnijih u klubu što će, kako je naveo, na predstojećem turniru i pokazati, tako da će svi koji dođu da gledaju utakmice imati priliku da uživaju u fer i sportskom nadmetanju.

Trener kadetskog tima Vojvodine Đorđe Pintać rekao je da nema mnogo informacija u stranim učesnicima na ovogodišnjem turniru, ali da im druge ekipe i nisu bile u fokusu.

“U našoj grupi je reprezentacija Rumunije, o kojoj nemamo puno podataka, ali naše dosadašnje iskustvo sa svih turnira na kojima smo učestvovali govori nam da smo spremni za sve moguće protivnike. Igrali smo protiv izuzetno kvalitetnih ekipa, tako da ne brinem toliko o kvalitetu protivnika. Verujem u kvalitet svojih igrača”, rekao je Pintać.

On je dodao i da su njegovi momci dosta opterećeni u poslednje vreme, ali da se nada da će pronaći dovoljno snage i motiva jer turnir organizuje Vojvodina i igra se pred domaćom publikom.

“Pre svega, velika mi je čast, kao i čitavom timu, da učestvujemo na ovom prestižnom turniru. Od ekipa u našoj grupi, reprezentaciju Rumunije ne poznajem, ali za Partizan mogu reći da je uvek veoma motivisan protiv nas. Ove sezone, sa njima smo već imali dosta veoma napetih i izjednačenih duela. Naš jedini problem je umor, ali zato motiv i želja neće izostati. Daćemo svoj maksimum pa ćemo videti koji će biti rezultat”, izjavio je Ranko Veselinović, kapiten kadeta Vojvodine.

Tradicionalni međunarodni memorijalni turnir “Stevan Nešticki” organizuje se u čast sećanja na tragično preminulog fudbalera Vojvodine, člana generacije koja je 1966. godine donela prvu šampionsku titulu u Vošine vitrine i godinu dana kasnije izborila plasman u četvrtfinale Kupa evropskih šampiona.
Raspored turnira

Petak, 10. jun
18:00 Svečano otvaranje turnira i defile igrača
18:15 Vojvodina – Rumunija
18:15 Crvena zvezda – Vašaš

Subota, 11. jun
08:00 Polaganje venaca na grobove Stevana Neštickog i Ilije Pantelića
09:00 Partizan – Rumunija
09:00 Republika Srpska – Crvena zvezda
17:00 Vašaš – Republika Srpska
17:30 Vojvodina – Partizan

Nedelja, 12. jun
09:00 Utakmica za peto mesto
09:00 Utakmica za treće mesto
10:30 Finale

Nakon finalne utakmice, uslediće proglašenje pobednika, kao i dodela nagrada i priznanja najuspešnijim ekipama i pojedincima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.