32 i po miliona za saniranje crnih ekoloških tačaka

VIDEO K9: Zagađeni vodotoci, neadekvatno odložen otpad, nebriga o kvalitetu vazduha, krivolov i ribokrađa samo su neke od crnih ekoloških tačaka koje moraju biti sanirane na našem putu ka evropskoj uniji, poručeno je danas iz pokrajinskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

575

Zato sekretarijat svake godine dodeljuje sredstva opštinama i gradovima, a ove godine po osnovu dva konkursa dodeljeno je 32 i po miliona dinara.

16 miliona izdvojeno je za 12 opština koje su dobile sredstva za izradu planova regulacije, a isto toliko novca opredeljeno je u okviru konkursa za oblast zaštite životne sredine.

I ove godine se pokazalo da je interes lokalnih samouprava, i opština i gradova, na teritoriji naše pokrajine, mnogostruko veći nego ponuđena sredstva. Zajedničko je stanovište da bi lokalne samouprave mogle da pripreme projekte, koji vrede više stotina miliona dinara, jer postoji veliki broj nagomilanih problema u lokalnim samoupravama.

Jedan od gorućih ekoloških problema je i tretman opasnog otpada u našem gradu.

[quote_box_center]“U centru Novog Sada postoji skladište sa pet tona medicinskog otpada, a reč je o lekovima kojima je istekao rok trajanja. Sekratarijat ne može da reši ovaj problem, jer lokalna samouprava, tačnije grad Novi Sad nije aplicirao za sredstva po osnovu ovih konkursa”, rekao je Slobodan Puzović, sekretar za zaštitu životne sredine.[/quote_box_center]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.