312 miliona dinara za manjinske medije

VIDEO K9: Iz pokrajinskog budžeta ove godine je izdvojeno 312 miliona dinara za medije na jezicima nacionalnih manjina. Direktori ovih novinskih kuća kažu da bez tih donacija ne bi mogli da nastave svoj rad.

0
39

Pokrajina je ove godine izdvojila sredstva namenjena sufinansiranju listova koji izlaze na jezicima nacionalnih manjina.

Iznos je isti kao i prethodne godine, 312 miliona dinara, koji pokrivaju sufinansiranje 22 manjinska lista 9 izdavačkih kuća.

Ugovore o sufinansiranju je direktorima manjinskih listova danas uručila sekretarka za kulturu, javno informiranje i odnose sa verskim zajednicama, Dragana Milošević.

Milošević kaže da je cilj ovakvih donacija finansijska stabilnost medijskih kuća koje se obraćaju nacionalnim manjinama. Navodi da je kriterijum o sumi koju će određeni mediji dobiti zasnovan još proteklih godina, a zavisi od tiraža i dinamike izlaženja lista.

Korisnici ovih sredstava navode da bez ove podrške ne bi mogli da nastave sa radom.

Milošević je navela da će u narednom periodu obići svaku medijsku kuću, ali i obećala veća izdavanja za sufinansiranje manjinskih listova u narednoj godin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.