30 ugovora za vlasnice nekretnina

VIDEO K9: Od danas će još 30 žena u Vojvodini postati vlasnice nekretnina, zahvaljujući subvencijama koje je dodelio Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

0
27

Trideset ugovora za dodelu bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu nekretnine čije su vlasnice žene dodeljeno je danas u zgradi Skupštine Vojvodine učesnicama konkursa resornog sekretarijata.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je za ovaj konkurs izdvojio 54 miliona dinara.

Ciljevi konkursa su unapređenje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje, prevazilaženje neravnopravnosti u vlasničkoj strukturi u odnosu na muškarce i rešavanje stambenog pitanja. Pravo učešća imale su bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice – samohrane majke koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.

Počevši od 2022. godine, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je do sada četiri puta raspisivao ovaj konkurs, zahvaljući kojem zahvaljujući koje je 106 žena, od kojih 49 samohranih majki, ostvarilo vlasništvo nad nekretninom. U tom periodu za ovu namenu je ukupno utrošeno 172 miliona dinara.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.