30 miliona dinara za studentsku stručnu praksu

VIDEO K9: Pokrajinska vlada je na jučerašnjoj sednici donela odluku da ove godine za finansiranje stručne prakse najboljih studenata vojvođanskih univerziteta izdvoji 30 miliona dinara, a opredeljena su sredstva i za kupovinu medicinske opreme za Opštu bolnicu u Vršcu.

0
13

Iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 30 miliona dinara za finansiranje stručne prakse studenata koji su u prethodnoj kalendarskoj godini diplomirali s prosekom od 9,5 do 10 na fakultetima sa sedištem u AP Vojvodini u sastavu univerziteta na teritoriji Pokrajine, odlučila je juče Pokrajinska vlada.

Sredstva su namenjena za realizaciju mere aktivne politike zapošljavanja, kojom je predviđena stručna praksa na poslovima u pokrajinskim organima i stručnim službama Pokrajinske vlade, kao i u javnim službama čiji je osnivač AP Vojvodina.

Na sednici je odlučeno i da će za potrebe Instituta za plućne bolesti Vojvodine i Opšte bolnice u Vršcu biti pribavljena u javnu svojinu medicinska oprema ukupne vrednosti 14,2 miliona dinara.

Institut će dobiti ultrazvučni kolor dopler aparat sa sondama, dok će Odeljenje za ortopediju i traumatologiju u vršačkoj bolnici dobiti baterijski motorni sistem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.