30 miliona dinara za muziku i scenu

VIDEO K9: Ugovori za projekte u oblasti muzičkog i scenskog stvaralaštva, u vrednosti 30 miliona dinara uručeni su danas korisnicima u Srpskom narodnom pozorištu

0
14

Realizovan je konkurs Pokrajinskog sekretarijata za kulturu za projekte u oblasti muzike i scenskog stvaralaštva za 2021, vredan 30 miliona dinara.

Ugovori su svečano dodeljeni korisnicima na sceni Jovan Đorđević u Srpskom narodnom pozorištu. Od ukupno 94 ugovora,  59 ih je dodeljeno za projekte u oblasti muzičke kulture, a 35 za scensko stvaralaštvo.

Ove godine su, sem tradicionalnih projekata, kako je rekla Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, podržani i neki novi, s obzirom da je pristigao veliki broj kvalitetnih i kreativnih projekata.

Roman Bugar iz Zrenjaninskog kamernog orkestra ističe da dodeljena sredstva doprinose decentralizaciji kulture u Vojvodini i predstavljaju veliki doprinos udruženjima koja nisu iz Novog Sada.

Iako su se za konkurs prijavili kulturni centri iz svih vojvođanskih okruga, sekretarka Milošević kaže da sredstva nisu dobili svi koji su aplicirali, ali da se sekretarijat potrudio da obuhvati najveći deo opština u pokrajini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.