30 godina Gradskog odbora DSS u Novom Sadu

VIDEO K9: Gradski odbor Demokratske stranke Srbije proslavio je juče 30 godina delovanja u Novom Sadu.

0
10

“Jubileji su uvek prilika za preispitivanje, prilika da vidimo gde smo bili, gde smo sada i kuda idemo. Da se setimo živopisnih ljudi i anegdota. Da spomenemo preminule, ali i one žive koji su otišli drugim putem. Da se setimo uspeha i poraza. Da budemo ponosni na dobre stvari koje smo uradili, ali i da priznamo greške koje su napravljene čak i kada za njih ne snosimo ličnu odgovornost”, izjavio je predsednik Gradskog odbora Novog DSS u Novom Sadu dr Bojan Radojević na jučerašnjem koktelu sa novinarima povodom tridesetog rođendana Stranke.

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu  je osnovan 26. jula 1992. godine, istog dana kada i cela stranka, a prvi predsednik Gradskog odbora je bio pokojni Borisav Mendebaba.

Tokom trideset godina delovanja, gradski odbor predvodilo je devet predsednika, dok se sedište samog Gradskog odbora menjalo četiri puta.

Odbornici ove stranke su, kako kažu, više puta bili u vlasti, a još više puta u opoziciji i, uz uspone i padove, stranka je trideset godina kontinuirano prisutna u političkom životu Novog Sada.

Pre pet godina su napravljene velike kadrovske promene i posle teškog rada na podizanju organizacije i formiranju programskog okvira za Novi Sad, od izbora 2020. godine gradski odbor i opoziciona odbornička grupa značajno učestvuju u političkom životu Novog Sada, kazao je Radojević na proslavi tridesetogodišnjice Gradskog odbora DSS-a.

FOTO/DSS

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.