3. jun, dan za vožnju biciklom

VIDEO K9: U petak, 3. juna, obeležavamo Međunarodni dan bicikla, a tim povodom Udruženje građana Novosadska biciklistička incijativa sprema niz aktivnosti kojima promoviše bicikl kao prevozno sredstvo u našem gradu.

0
15

Zbog svog geografskog položaja i ravničarskog predela, kao i zbog razvijene mreže biciklističkih staza sa preko 100 kilometara, te konstantnim proširivanjem i unapređenjem mreže, Novi Sad izuzetno pristupačan za vožnju bicikla, ističu u Udruženju građana Novosadska biciklistička incijativa koje od svog osnivanja promoviše bicikl kao prevozno sredstvo i radi na unapređenju biciklističke infrastrukture u gradu.

U tom cilju ovo udruženje priprema niz aktivnosti povodom Međunarodnog dana bicikla, 3. juna.

Okupljanje u Kritičnu masu biciklista zakazano je u petak u 18 sati u Limanskom parku na Subinom platou, a vožnja će biti prilagođena za sve uzraste biciklista.

Vožnja kritične mase završiće na platou SPENS-a, gde će, nakon malog predaha, dan biti završen bici bioskopom od 20 sati. Prijava za ove događaje nije potrebna, a ukoliko žele, kako je rekao Marko Mazalica iz Novosadske biciklističke inicijative, učesnici mogu da ih zaprate na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

U svetu se Međunarodni dan bicikla, 3. jun, obeležava već četiri godine. Ustanovljen je na 72. Sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 12. aprila 2018. godine na inicijativu Svetske biciklističke alijanse (WCA) i Evropske biciklističke federacije (ECF). Rezoluciju kojom su Ujedinjene nacije priznale doprinos bicikliranja ka postizanju ciljeva održivog razvoja, prihvatile su 193 članice, među kojima je i naša zemlja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.