3. Javni poziv za program “Moja prva plata”

VIDEO K9: Raspisan je treći javni poziv za program "Moja prva plata".

0
55

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je danas treći javni poziv za program “Moja prva plata”.

Ovogodišnji program podsticanja zapošljavanja mladih će biti realizovan kroz četiri faze.

Prva faza je namenjena poslodavcima, koji do 22. septembra mogu da se prijave za učešće u programu na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs, dok je druga faza namenjena nezaposlenima, koji će za učešće u programu moći da se prijave od 3. oktobra do 31. novembra na istom sajtu. U okviru treće faze programa, poslodavci će birati kandidate.

Konačan izbor poslodavci iz privatnog sektora obaviće od 1. do 15. novembra, a iz javnog od 16. do 30. novembra.

U roku od 15 dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu mojaprvaplata.gov.rs biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

Četvrta faza realizacije programa podrazumeva potpisivanje trojnog ugovora između NSZ, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa u roku od 15 dana od dana formiranja liste oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

Za ovu godinu je planirano da u program Moja prva plata bude uključeno do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva.

Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou, tokom trajanja programa, isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu od 25.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti. U dva ranije realizovana ciklusa ovog programa uključeno je oko 18.000 mladih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.