29. “Zlatna brana” u Kisaču

VIDEO K9: U Kisaču je juče svečano otvoren trodnevni, 29. po redu, dečiji folklorni festival "Zlata brana".

0
27

U Kisaču je juče počeo 29. dečiji folklorni festival “Zlata brana”. Tokom tri festivalska dana, u dvorištu OŠ “Ljudevit Štur”, ove godine će se igrom, pesmom, muzikom i folklorom predstaviti više od 1.200 devojčica i dečaka iz Srbije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske, što ovu manifestaciju, u svojoj kategoriji, čini najvećom, ne samo u okvirima naše zemlje.

Festival je svečano otvorio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je ovom prilikom istakao da su organizatori i učesnici manifestacije pravi primer kako se čuvaju kulturne vrednosti, tradicija i narodni običaji, što postižu prenoseći svoje znanje na najmleđe generacije i uspostavljenjem ovih čvrstih veza sa vlastitom tradicijom stvaraju zdravu osnovu za očuvanje sopstvenog identiteta.
Organizator festivala slovačke nacionalne manjine koja živi u Vojvodini je Kulturni centar „Kisač“, uz podršku Grada Novog Sada, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka i Kancelarije za Slovake u dijaspori.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.