29 medalja za srpske strelce na Međunarodnom turniru u streljaštvu u Novom Sadu

VIDEO K9: Novi Sad je po šesti put bio domaćin Međunarodnog turnira u streljaštvu, na kojem su ove godine učesnici iz Srbije ostvarili sjajne rezultate.

462

Naši takmičari su proteklog vikenda na međunarodnom turniru u streljaštvu osvojili ukupno 29 medalja u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, od čega 8 zlatnih, 10 srebrnih i 11 bronzanih.

Prema rečima organizatora, konkurencija je i ovog puta bila jaka, budući da je ovaj turnir generalna proba za predstojeći Evropski šampionat koji će biti održan u Mariboru od 18. jula do 2. avgusta.

 

“Sama Srbija koja je u vrhu svetskog streljaštva u najjačem sastavu učestvuje, a i ostale zemlje su poslale najkvalitetnije takmičare jer ovaj turnir za mnoge predstavlja juriš na osvajanje olimpijske norme”, rekla je Aranka Binder, rukovodilac takmičenja.

Ona je istakla da ovo takmičenje spada u kategoriju jakih međunarodnih turnira i da je već tri godine na kalendaru Svetske streljačke federacije. To je razlog i činjenice da se na njemu uvek okupljaju najbolji sportisti.

“Vremenski, svake godine nameštamo, ili da je to pred Svetsko ili Evropsko prventsvo, ili pred Olimpijske igre, tako da takmičari vole da dolaze na ovaj turnir jer je to prilika za brušenje forme pred sezonsko najjače takmičenje”, kaže Binder.

Ove godine za medalje u disciplinama malokalibarske i vazdušne puške i malokalibarskog i vazdušnog pištolja u juniorskoj i seniorskoj kategoriji nadmetalo 150 učesnika. Pored takmičara iz Srbije, bilo ih je i iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Češke, Mongolije i Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.