28 zaraženih u domu za stare

VIDEO K9: Dvadest dva korisnika i šest zaposlenih, pozitivnih na prisustvo virusa kovid 19 u privatnoj gerontološkoj ustanovi „MASS GREEN HOUSE“ u Petrovaradinu izolovan je slučaj ovog oboljenja u AP Vojvodini, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

14

Nakon prvog otkrivenog slučaja zaraze korona virusom u privatnoj gerontološkoj ustanovi „MASS GREEN HOUSE“ u Petrovaradinu, ubrzo su testirani svi korisnici i zaposleni, a ova ustanova socijalne zaštite stavljena je u karantin“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, istakavši da do sada nije postojala nijedna primedba na rad ovog doma.

Većina pozitivnih na testiranju je, kako je naveo, bez simptoma i nalaze se u domu pod nadzorom lekara Kliničkog centra Vojvodine, dok je manji broj sa blažim simptomima hospitalizovan u KCV-u.

„Od ovog slučaja, istakao je Mirović, ne treba praviti paniku jer je za 24 časa od pojave infekcije u ovom domu sprovedeno epidemiološko ispitivanje i uzorkovanje biološkog materijala za laboratorijsko ispitivanje korisnika i svih zaposlenih, uz praćenje njihovih kontakata.

Vojvodina je imala, kako je naglasio, veoma dobre rezultate tokom pidemiološke krize i borbe protiv virusa kovid 19 i svakodnevni nadzor nad sistemom kada je reč o ustanovama socijalne zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.