276 stanova za izbegličke porodice

VIDEO K9: Danas su u Veterniku uručeni ključevi 276 stanova sagrađenih za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji grada Novog Sada, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Svečanom uručenju prisustvovao je i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić.

41

Stanovi u Veterniku deo su Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa, a u okviru ovog potprojekta planirano je useljenje ukupno 1.847 stambenih jedinica.

Potpredsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, koji je predsednik Komisije za koordinaciju procesa stalne integracije izbeglica Vlade Srbije, izrazio je zadovoljstvo što se danas dodeljuju stanovi sunarodnicima koji su izbegli sa prostora bivše Jugoslavije, usled tragičnih ratnih dešavanja 1990-ih.

Zemljište za izgradnju ovih stanova i prateću infrastrukturu obezbedio je Grad Novi Sad.

Do sada je u Srbiji rešeno stambeno pitanje oko 4.000 izbegličkih porodica, a preostalo ih je još oko 2.000.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.