26 miliona dinara za naučno-istraživačke projekte

VIDEO K9: Ukopno 26 miliona dinara izdvojeno je za tri javna konkursa Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Ugovori su korisnicima uručeni danas u zgradi Pokrajinske vlade.

0
74

Predstavnicima vojvođanskih visokoobrazovnih institucija dodeljena su sredstva na osnovu tri javna konkursa.

Reč je o konkursima za finansiranje naučnoistraživačkih i razvojno-istraživačkih projekata nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, za finansiranje projekata koji se bave istraživačko-umetničkim stvaralaštvom u oblasti umetnosti i za finansiranje razvojno-istraživačkih projekata visokih škola strukovnih studija.

Ove godine je iz pokrajiskog budžeta, preko Sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, obezbeđeno ukupno 26 miliona dinara za realizaciju 57 projekata u okviru ova tri javna konkursa. Od toga će 17 razvojno-istraživačkih projekata nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica biti finasirano sa 8 miliona dinara.

Visokim strukovnim školama ove godine je za razvojnoistraživačke projekte opredeljeno 10 miliona dinara za finansiranje 22 projekta.

Sa 8 miliona dinara je podržano i 18 projekata koji se bave istraživačko-umetničkim stvaralaštvom u oblasti umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.