250 miliona dinara za pronatalitet

VIDEO K9: Roditelji troje ili četvoro dece sa teritorije AP Vojvodine mogu ove godine računati na pomoć pri rešavanju od ukupnih 250 miliona dinara namenjenih za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja ovih porodica.

0
10

U tekućoj godini biće izdvojeno ukupno 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja porodica iz AP Vojvodine u kojima se rodi treće ili četvrto dete, doneta je odluka na jučerašnjoj sednici Pokrajinske vlade.

Prvobitno je za tu namenu bilo planirano 150 miliona dinara, ali je zbog velikog broja porodica koje su konkurisale za ovaj vid pomoći, rebalansom pokrajinskog budzeta obezbeđeno dodatnih 100 miliona dinara.

Na sednici je doneto i rešenje o izdvajanju 35,4 miliona dinara Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak” u Pančevu za radove na održavanju objekata prihvatilišta i upravne zgrade. Za obnovu objekata osnovnih škola „Miloš Crnjanski“ u Žablju i Srpskom Itebeju izdvojeno je ukupno 26,3 miliona dinara.

Opštini Temerin usmereno je 20 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije, idejnog rešenja i pilot postrojenja u cilju ispitivanja trenutnog stanja, analiza i preporuka za izgradnju fabrike vode u Temerinu.

Pokrajinska vlada donela je i zaključke o pribavljanju u javnu svojinu medicinske laboratorijske opreme u vrednosti od skoro 16 miliona dinara za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine i Opšte bolnice u Vrbasu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.