250.000 dinara za porodice čije su kuće oštećene

Sve porodice kojima su kuće značajno oštećene u poplavama dobiće po 250.000 dinara, a izgradnja kuća porodicama čiji su domovi potpuno uništeni počeće sledeće nedelje, najavio je u ponedeljak premijer Srbije Aleksandar Vučić.

719

[quote_box_center]“Posao obnove počeće sledeće nedelje. Ljudi kojima su kuće uništene ne mogu da dočekaju zimu bez krova nad glavom. Sve porodice kojima su kuće značajno oštećene dobiće do 250.000 dinara u novcu, a naći ćemo načina da dobiju i aparate i nameštaj”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.[/quote_box_center]

Vučić je najavio da će svi oštećeni putevi biti izgradjeni do kraja septembra i da je za to obezbedjeno 40 miliona evra.

Premijer je naveo da je u Obrenovcu angažovano 1.000 vojnika i da je izneto 17.000 tona smeća.

Vučić je zamolio gradjane da poštuju one koji su su pomogli ugroženima poplavama i istakao da su polovinu pomoći iz inostranstva obezbedili Ujedinjenih Arapski Emirati i to najviše u novcu, i da je ta država obezbedila i gradnju 50 kuća i “50 soba u hotelu”.

“To nam daju jer nas smatraju prijateljima”, rekao je Vučić.

Najavio je da će o poplavama u sredu razgovarati i u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da će od nje zatražiti pomoć u izradi razvojnog plana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.