25 miliona vojvođanskim gazdinstvima

VIDEO K9: Ukupno 25 miliona dinara bespovratnih sredstava izdvojio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za preradu voća i povrća. Ugovori su danas podeljeni gazdinstvima koja su ispunila uslove predviđene konkursom.

0
12

Ugovori korisnicima bespovratnih sredstava po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu uručeni su danas u zgradi Banovine.

Radi se o sufinansiranju investicija poljoprivrednih gazdinstava za nabavku opreme za preradu voća i povrća, a u cilju, kako navode u Sekretarijatu, nastavka kontinuiteta unapređenja poljoprivrede u Vojvodini, kao i zapošljavanja ruralnog stanovništva.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je za ovu namenu izdvojio 25 miliona dinara, a maksimalan iznos po jednoj prijavi je 2 miliona dinara. Takođe, ukoliko je nosilac poljoprivrednog gazdinstva žena ili osoba mlađa od 40 godina, na opredeljeni iznos dobija još dodatnih 10 odsto.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspisao je 1. februara Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za preradu voća i povrća, uključujući i i pečurke, gazdinastvima registrovanim na teritoriji Vojvodine, koji je bio otvoren do 1. marta. Ovo je jedan od ukupno 21. konkursa koje je Sekretarijat raspisao ove godine u cilju unapređenja gazdovanja resursima za koje je zadužen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.