25 godina rada zrenjaninskih “Zavičajaca”

VIDEO K9: Svečana akademija povodom 25. godišnjice rada Društva Zavičajaca Zrenjanina održana je prošle nedelje u zrenjaninskom Narodnom pozorištu "Toša Jovanović".

75

Društvo Zavičajaca iz Zrenjanina obeležilo je 25 godina postojanja i rada svečanom akademijom i izložbom u foajeu Narodnog pozorišta Toša Jovanović.

Reč je o udruženju koje neguje zavičajnu kulturu, afirmiše zavičajce i događaje. Društvo čine aktivni i povremeni saradnici koji neguju, istražuju i promovišu sve segmente zavičajne kulture. Nešto više o nastanku društva rekla je Marija Čuka, osnivač i doživotni počasni predsednik Društva Zavičajaca Zrenjanina.

Marija Čuka je ovom prilikom istakla i koji je moto društva kao i gde se trenutno nalazi njegovo sedište.

Posle nedelje Zrenjanina u Beogradu koja je održana ’97.godine, u formi lista izlazio je Zrenjaninski Zavičajac koji se od 2000.godine može pronaći u formi časopisa i to je ključni moment za ovih 25 godina, smatra Marija Čuka.

Društvo Zavičajaca Zrenjanin u narednom periodu planira intenzivniji rad sa mladima, njihovo uključivanje u organizacione programe Društva i što brže osamostaljivanje u bilo kom obliku rada. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.