25 godina od pogibije Olega Nasova

VIDEO K9: 25 godina od stradanja Olega Nasova na Varadinskom mostu tokom NATO bombardovanja, obeleženo je danas polaganjem venaca na spomenik kod ovog novosadskog mosta. Ime Olega Nasova za Novosađane simbol je stradanja civila tokom agresije na naš grad 1999.

0
16

Polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje na platou kod Varadinskog mosta, obeleženo četvrt veka od stradanja 29-ogodišnjeg Olega Nasova, koji je poginuo tokom NATO agresije pre tačno 25 godina.

Vence su položili porodica stradalog sugrađanina i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

NATO avijacija srušila je Varadinski most pre 25 godina, 1. aprila u 5 časova i 5 minuta. Tom prilikom je poginuo Oleg Nasov koji je iz Petrovaradina biciklom išao na rano dežurstvo u Rafineriju. Nasov je stradao tri meseca pre rođenja svog sina Olega, 2. jula.

Novi Sad, kako je rekao, nikada neće zaboraviti ono što je tada učinjeno našem gradu i našoj zemlji koju, dodao je Đurić, moramo nastaviti da gradimo i ravijamo.

Nato alijansa bombardovala je Novi Sad od 24. marta do 9. juna 1999. Pored civilnih žrtava, u napadima su povređeni brojni sugrađani, srušena su svatri gradska mosta preko Dunava, a na meti su bili i rafinerija, zgrada RTV-a na Mišeluku, policijski, vojni i civilni objekti, električne instalacije na Rimskim šančevima, Fruška gora, prigradska naselja Čenej i Pejićevi Salaši.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.