25. Eko konferencija u Novom Sadu

VIDEO K9: Dešavanja u Novom Sadu je prošle sedmice, osim sajamskih, obeležila i Međunarodna eko-konferencija koja je po 25. put, u organizaciji Ekološkog pokreta Novog Sada, održana u našem gradu.

0
14

Međunarodna Eko-konferencija, 25. po redu i 14. Konferencija zaštite životne sredine gradova i prigradskih naselja, okupila je u našem gradu od 22. do 24. septembra 139 autora i koautora, stručnjaka iz 12 zemalja koji su izložili 62 naučna rada vezana za danas najuktuelniju temu, ekologije i zaštite životne sredine.

Konferencija je, kako je istakao Nikola Aleksić, direktor Ekološkog pokreta Novog Sada, još tokom pripreme ispunila uslov matičnog odbora nadležnog ministarstva da bude proglašena naučnom što je svim autorima omogućilo sticanje impakt faktora, važnog za njihovu karijeru.

Međunarodna Eko konferencija u Novom Sadu jedinstvena je po tome što je pet puta do sada imala pokroviteljstvo Ujedinjenih nacija.

Prema rečima učesnika, ovaj skup sa dugom tradicijom je za njih odlična prilika da čuju i razmene nove ideje o zaštiti životne sredine, njenom i unapređenju svesti ljudi o očivanju za buduće generacije.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.