248 miliona dinara mladim poljoprivrednicima

VIDEO K9: Ugovori vredni 284 miliona dinara juče su dodeljeni mladim poljorivrednicima u zgradi Pokrajinske vlade.

0
143

Registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čiji su nosioci poljoprivredni proizvođači mlađi od 40 godina u četvrtak su dodeljeni ugovori u ukupnoj vrednosti od 284 miliona dinara.

Reč je o 204 ugovora koji su s korisnicima potpisani na osnovu konkursa za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji Vojvodine u 2019. godini. Više od polovine korisnika ovih sredstava su žene, a dodeljena sredstva namenjena su za investicije mladih poljoprivrednika u primarnu, prerađivačku i stočarsku proizvodnju.

Sredstva su, između ostalog, dodeljena za nabavku poljoprivrednih mašina, plasteničku proizvodnju, podizanje novih zasada voća, hmelja i vinove loze, za priplodna grla za meso i mleko i opremu za stočarske farme, zatim za opremu za preradu voća, povrća i grožđa, opremu za preradu uljanih kultura, opremu za preradu začinskog, lekovitog i aromatičnog bilja, opremu za preradu mesa, kao i za opremu za zanatsku proizvodnju piva.

Najviše ugovora je potpisano sa korisnicima iz lokalnih samouprava Vrbas, Novi Sad, Bačka Palanka i Sombor, a najveće interesovanje je bilo za nabavku kvalitetnih priplodnih grla stoke.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević se osvrnuo i na pomor pčela u Kikindskom ataru koji je posčednjih dana izazvao veliku pažnju javnosti, istakavši da je sekretarijat na čijem je čelu delovao interventno, raspisivanjem i drugog konkursa ove godine na koji će pčelari moći da apliciraju.

Poljoprivreda i razvoj sela su, kako je tom prilikom rečeno, u fokusu Pokrajinske vlade koja je u protekle tri godine, iz pokrajinskog budžeta u agrar investirala više od 20 milijardi dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.