23 miliona dinara za poljoprivredne škole

VIDEO K9: Ugovori o bespovratnim sredstvima u okviru konkursa koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručeni su direktorima jedanest vojvođanskih poljoprivrednih srednjih škola i Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Konkursna sredstva vredna su 23 miliona dinara, a ugovor je dodeljen svim školama koje su aplicirale.

0
38

Kao vid porške srednjim školama i naučno-istraživačkim ustanovama, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspisao je konkurs za intezivnije održavanje poljoprivrednog zemljišta, u okviru kojeg je za ove obrazovne instutucije izdvojeno 23 miliona dinara. Ugovori su direktorima škola koje su aplicirile na konkursu uručeni u zgradi Pokrajinske vlade.

Sve obrazovne ustanove koje su aplicirale na konkursu dobile su sredstva, a reč je o 11 srednjih škola kao i Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Kako ističe Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, ova sredstva omogućiće kvalitetnije obrazovanje učenicima koji će u budućnosti unaprediti poljoprivredu na ovim prostorima.

Najveće interesovanje je vladalo za nabavku pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije a direktori škola ističu da su im dobijena sredstva veoma značajna kako bi obrazovanje učenika podigli na viši nivo.

Sredstva su dodeljena i srednjim stručnim školama u Zrenjaninu, Kanjiži, Somboru, Pančevu, Bačkoj Topoli, Baču, Rumi, Irigu, Kuli i Vršcu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.