23 godine Kanala 9

VIDEO K9: Televizija Kanal 9 danas obeležava svoj 23. rođendan, 23. godinu od početka emitovanja programa prve privatne televizije u našem gradu.

0
37

Priča o Kanalu 9 počela je još 1996. godine, kada se u gradu oglasio Radio 5, prvi privatni građanski radio namenjen pre svega srednjoj i starijoj generaciji slušalaca. Potom, 1999. godine, neposredno nakon što su prve bombe pale na naš grad, pokrenut je televizijski program.

Bio je to, u dobroj meri zajednički projekat novosadskih kablovskih distributera. Nakon što je RTS izgubio signal za vreme bombardovanja, Kanal 9, kao prva privatna lokalna TV stanica u gradu, bio je jedina televizijska stanica koja je emitovala program.

Osnivač, prvi direktor i glavni i odgovorni urednik televizije Kanal 9 bio je Nemanja Pavlović, čovek koji se odvažio da prvi u našem gradu pokrene ideju o osnivanju privatne televizijske stanice i omogućio sugrađanima da za vreme bombardovanja ne ostanu bez informacija. Sve je počelo sa ekipom od desetak odvažnih koji su radili i kada se oglase sirene za opasnost. Nemanje danas više nema, ali njegova ideja nastavlja da živi.

Kanal 9 danas emituje program 24 sata dnevno, 365 dana u godini kako u digitalnom regionu 4 sa Crvenog čota, tako i u svim velikom broju kablovskih sistemima u Srbiji, a program emitujemo i putem interneta.

Naš programski cilj definisan je u sloganu – „Vaš porodični i poslovni prijatelj!“

Naš program je po svojoj koncepciji, pre svega, lokalni urbani servis, ali i celovit kulturni, sportski i muzički TV program.

Bavimo se građanskim temama, prenosimo servisne informacije, pričamo o međuetničkoj komunikaciji, razumevanju, sportu, modi i drugim temama. Smisao razgovora pred našim kamerama jeste da se, sa jedne strane afirmišu pitanja koja imaju gledaoci u vezi sa svojom svakodnevicom i interesovanjima, ali i to da nadležni bolje razumeju stvarne probleme, želje i ambicije stanovnika područja na kojem se gleda ili o kojem govori naš televizijski program.

Kanal 9 ima sopstveni poslovni prostor namenski građen da zadovolji sve kriterijume jedne prave lokalne televizije, sa potpuno digitalizovanim montažama, 4 studija, reportažnim vozilom i, što je najvažnije, u našoj redakciji rade iskusni i školovani novinari. Cilj nam je da budemo i ostanemo našim gledaocima pravi porodični i poslovni prijatelj.

Hvala vam što nas gledate! Vaša Televizija Kanal 9.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.