23. april, Svetski dan knjige i autorskih prava

VIDEO K9: Danas je Svetski dan knjige i autorskih prava. Gradska biblioteka tim povodom organizovala je niz dešavanja, a mi smo tim povodom pitali naše sugrađane koliko često se u današnje vreme druže sa knjigom.

158

Važnost čitanja neosporna je za razvijanje kako na duhovnom, tako i na intelektualnom nivou.

Potreba za čitanjem i saznavanjem prisutna je kod ljudi bez obzira na starosnu granicu, a ljubav prema pisanoj reči potrebno je svakodnevno negovati. Internet i savremene tehnologije, međutim, kao da su istisnule potrebu čitanja sa listova papira umetnutih u korice.

Takođe, s obzirom na standard naših građana, sve je teže izdvojiti novac za kupovinu željenog štiva, ali to ljubitelje pisane reči ne bi trebalo da sprečava, s obzirom na bogat knjižni fond naše Gradske biblioteke.

Povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige i autorskih prava, Gradska biblioteka organizovala je tradicionalno druženje sa poznatim piscem, a ove godine je to pisac i esejista Slobodan Vladušić.

Postavljena je i izložba Viljemu Šekspiru i Migelu de Servantesu, a u svim ograncima biblioteke sugrađani na ovaj dan mogu da se upišu u biblioteku sa popustom od 50%.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.